Mozplugger in Quirky 003

Quirky 003 has a radically different architecture for handling multimedia. There's no xine/gxine, gstreamer or mplayer.

There is ffmpeg and the mozplugger browser plugin is supposed to launch 'ffplay' to play embedded video (and maybe audio) in web pages.

I created a test html file, using the suggestion from technosaurus, posted here:
http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=01310

Yeah, ffplay plays the video, as a separate window. I want it to be swallowed into the web page, so I edited /etc/mozpluggerrc:

video/mpeg:mpeg,mpg,mpe:MPEG animation

video/x-mpeg:mpeg,mpg,mpe:MPEG animation
video/x-mpeg2:mpv2,mp2ve:MPEG2 animation
video/mp4:mp4:MPEG4 animation
video/msvideo:avi:AVI animation
video/x-msvideo:avi:AVI animation
video/fli:fli,flc:FLI animation
video/x-fli:fli,flc:FLI animation
application/x-mplayer2:*:Windows Media video
video/x-ms-asf:asf,asx:Windows Media video
video/x-ms-wm:wm:Windows Media video
video/x-ms-wmv:wmv:Windows Media video
video/x-ms-wvx:wvx:Windows Media video
video/x-ms-asf-plugin:*:Window Media video
video/ogg:ogg:OGG stream with video
video/x-ogg:ogm,ogv:OGG stream with video
stream swallow(ffplay) : ffplay "$file"

audio/mp3:mp3:MPEG audio
audio/x-mp3:mp3:MPEG audio
audio/mpeg2:mp2:MPEG audio
audio/x-mpeg2:mp2:MPEG audio
audio/mpeg3:mp3:MPEG audio
audio/x-mpeg3:mp3:MPEG audio
audio/mpeg:mpa,abs,mpega:MPEG audio
audio/x-mpeg:mpa,abs,mpega:MPEG audio
audio/x-ogg:ogg:OGG audio
application/x-ogg:ogg:OGG audio
application/ogg:ogg:OGG audio
audio/x-flac:flac:FLAC audio
application/x-flac:flac:FLAC audio
audio/basic:au,snd:Basic audio file
audio/x-basic:au,snd:Basic audio file
audio/wav:wav:Microsoft wave file
audio/x-wav:wav:Microsoft wave file
audio/x-pn-wav:wav:Microsoft wave file
audio/x-pn-windows-acm:wav:Microsoft wave file
audio/x-ms-wax:wax:Windows Media Audio
audio/x-ms-wma:wma:Windows Media Audio
stream : ffplay "$file"


I then deleted /root/.mozilla/pluginreg.dat, which is recommended whenever /etc/mozpluggerrc is changed, then started SeaMonkey, opened the test html file, and YAY, embedded video!

Note that the "stream" parameter means that ffplay can take a URL directly. Without "stream", the video would be downloaded entirely first, then ffplay would be launched.

Not sure what to do about those audio files. Maybe most of those should be played with aplay?

Anyway, I want to play some more with this. Anyone know of URLs where I can test this further?...
That is, a variety of embedded formats. Or, anyone really interested and wants to setup /etc/mozpluggerrc for all situations? -- go for it!



Posted on 6 Jan 2010, 17:36


Comments:

Posted on 6 Jan 2010, 20:13 by tozers1
Inkscape unable to save
Hello Barry,

Thanks for bring to us Quirky.
The Inkscape application has a bug regarding the save functionality. If you create a new draw and then save it, it seems that it is ok but when the application is closed, the tool pops up a window asking to save it again (as if was not saved). After saving the document again the application closes without problem, but the file is not there. I have experienced this problem with puppy430 and 431.



Posted on 6 Jan 2010, 24:25 by Terryphi
Streaming video still does not play
Try http://news.bbc.co.uk .Click on LIVE BBC NEWS CHANNEL on the red banner at the top. Video still does not play using your amended /etc/mozpluggerrc .

I have the same problem with videos at http://guardian.co.uk .


Posted on 7 Jan 2010, 7:41 by nic2109
Audio Feeds
The good old BBC has loads of audio feeds to try. A good place to start is www.bbc.co.uk/radio4. Enjoy!


Posted on 7 Jan 2010, 18:35 by disciple
24:25
Hey - for me Terryphi's comment shows up as "Posted on 6 Jan 2010, 24:25". Is that a bug in PPLOG? Or do the Spanish do time differently? :)


Posted on 7 Jan 2010, 18:48 by gposil
Siesta
Hey disciple, you have take into account that the Spanish lose 45 minutes a day....


Posted on 7 Jan 2010, 18:54 by Terryphi
24:25
Disciple: it must be the warp factor we add here in Wales. ;)

I presume it is a bug in PPLOG.


Posted on 8 Jan 2010, 15:12 by Ramachandran
Quiry003
I have installed the Quirky 003 in my PC (Full Hard Disk). While reboot after installation, it is asking keyboard layout (US). However, I regret to inform you that I am not able to enter or accepting my keystroke. What may be the reasons. Due to this problem, I am not able to boot, consequently, I am not able to use Quirky 003. I looking forward your help in this regard