Flashblock for SeaMonkey

I have been playing with Quirky 005, thinking how to enhance the multimedia control. Recently when I used dialup I was reminded how slow some pages load, so I have installed Flashblock as one more thing to control page content.

I have made it into a PET package and intend that it will be in the next build of Quirky.

SeaMonkey in Quirky 005 already has these addons:

adblock
user-agent-switcher
zombie-keys

Adblock is off by default, as probably most people will find it annoying, however I have left Flashblock on by default. Flashblock can be disabled on a per-page, per-site or totally basis.

Flashblock home:

http://flashblock.mozdev.org/



Posted on 20 Jan 2010, 18:04


Comments:

Posted on 21 Jan 2010, 5:30 by drongo
Flash cookies
Billwho? has a suggestion in this thread for ditching Flash cookies

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=343924

he made a symlink

ln -s /dev/null /root/.macromedia

Don't know if that would be appropriate for Quirky as you are not giving people the option. Then again, I don't know of anyone ever requesting that Flash cookies be enabled in the first place.

I'm sure you don't want this entry to degenerate into a favourite addon bunfight, but I can't help putting in a plea for Noscript. The combination of Noscript, Adblock and Flashblock really makes Puppy browsers fly. i know some people think you don't need all three of these together but it gives more granular control of your browsing.

Thanks for Puppy, Woof and Quirky - they run rings round most other things I've tried.


Posted on 21 Jan 2010, 23:49 by Terryphi
Blocking Flash Cookies
Drongo: You can manage your Flash cookies (and more) simply by pointing your browser at:
http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html

This gives access to the Adobe Flash Player Settings Manager. It does whatever you want but Adobe doesn't go out of its way to publicise this feature!


Posted on 21 Jan 2010, 24:54 by Terryphi
Flash cookies
Drongo: further to my post above I have looked at this more closely. Although Adobe's Settings Manager allows the user to delete Flash cookies ( the .sol files) it leaves behind a tell-tale empty directory under /root/.macromedia/Flash_player/macromedia.com/support/flashplayer/sys for each site visited!

A periodic clean-out would probably do for most of us but Billwho?'s suggestion in the forum sounds like a good idea for anyone who wants a more drastic solution and is capable of creating the symlink for themselves.


Posted on 22 Jan 2010, 19:32 by drongo
This blog does not render properly in Firefox 3.6
Just upgraded to Firefox 3.6 .
Title line has dropped down page.
Nose of dog image is now on top of "Stats"

"Barry's blog" is written over end of my first comment.

I normally visit Puppy sites with Puppy but I can't get Seamonkey through our current Firewall/Proxy.


Posted on 22 Jan 2010, 22:37 by Terryphi
Blog renders incorrectly
There is the same problem rendering the blog in Google Chrome which I am currently testing on Quirky.No problem using Opera 10.10 .


Posted on 23 Jan 2010, 10:27 by kirk
Firefox
I compiled 3.6b3 and 3.6b5, reported this as a broken site. I was wondering if it was fixed in the final version, guess not. Interesting that Chrome has the same problem. Firefox 3.5 rendered this site fine.




Posted on 23 Jan 2010, 20:47 by Terryphi
Rendering of blog
I am no expert but the html does not validate starting at the top with the DOCTYPE declaration which would be better as
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">


The content type meta tag would be better as:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">


After correcting these errors and revalidating at validator.w3.org many more errors are revealed suggesting that lower down some of the code used seems more appropriate to xhtml rather that HTML 4.01 Transitional. This probably explains the rendering problem with some browsers.

Ideally it would be good to convert the whole thing to XHTLM 1.0.


Posted on 23 Jan 2010, 23:07 by Terryphi
Rendering of blog
Yes, xhtml has been mixed in with html.
Closing tag with /> rather than > is used in many locations where this is only appropriate for xhtml not html.

Link URLs are not enclosed in quotes. They should be href="URL" rather than href=URL.