Busybox 'depmod' broken

Oh %#@!, I built what I thought was going to be Quirky 1.5-beta1, but found at bootup that some kernel modules had not loaded.

I found the reason: executing "busybox depmod" only generates one file:
/lib/modules/2.6.32.28/modules.dep.bb
This breaks the full modutils utilities, also breaks some scripts.

The file modules.dep.bb is explained here:
http://git.busybox.net/busybox/tree/modutils/Config.in?h=1_15_stable&=switch

However, the configuration that I used for Busybox 1.18.4:
CONFIG_MODINFO=y

# CONFIG_MODPROBE_SMALL is not set
# CONFIG_FEATURE_MODPROBE_SMALL_OPTIONS_ON_CMDLINE is not set
# CONFIG_FEATURE_MODPROBE_SMALL_CHECK_ALREADY_LOADED is not set
CONFIG_INSMOD=y
CONFIG_RMMOD=y
CONFIG_LSMOD=y
CONFIG_FEATURE_LSMOD_PRETTY_2_6_OUTPUT=y
CONFIG_MODPROBE=y
CONFIG_FEATURE_MODPROBE_BLACKLIST=y
CONFIG_DEPMOD=y

#
# Options common to multiple modutils
#
# CONFIG_FEATURE_2_4_MODULES is not set
# CONFIG_FEATURE_INSMOD_TRY_MMAP is not set
# CONFIG_FEATURE_INSMOD_VERSION_CHECKING is not set
# CONFIG_FEATURE_INSMOD_KSYMOOPS_SYMBOLS is not set
# CONFIG_FEATURE_INSMOD_LOADINKMEM is not set
# CONFIG_FEATURE_INSMOD_LOAD_MAP is not set
# CONFIG_FEATURE_INSMOD_LOAD_MAP_FULL is not set
CONFIG_FEATURE_CHECK_TAINTED_MODULE=y
CONFIG_FEATURE_MODUTILS_ALIAS=y
CONFIG_FEATURE_MODUTILS_SYMBOLS=y
CONFIG_DEFAULT_MODULES_DIR="/lib/modules"
CONFIG_DEFAULT_DEPMOD_FILE="modules.dep"


I did NOT choose the small model for modutils!

Sigh, oh well, I have rolled back to Busybox 1.16.2, which does generate modules.dep, modules.alias and modules.symbols.

See my earlier blog post about upgrading to Busybox 1.18.4:
http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02204


Posted on 13 Apr 2011, 16:58


Comments:

Posted on 13 Apr 2011, 21:49 by aarf
Murga forum is broken at topic level
Via operamini at least


Posted on 23 Jul 2012, 4:10 by linuxcbon
depmod
I see Racy 5.3 has both depmod. Is busybox depmod ok there ?