JWM reload menu without flicker

01micko reported that JWM now has the '-reload' option, that reloads the menu only, without restarting jwm itself. This avoids the screen flicker.

01micko reported on modifying scripts in the PPM to take out the "screen will flicker" message if JWM version is greater than 547:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=590227#590227

Don't use 01micko's 'jwm-update-553.pet' as it has bugs -- I fixed it and posted the scripts to Woof:
http://bkhome.org/fossil/woof2.cgi/info/c90cc1a6f0

I compiled JWM version 562 in Wary, uploaded here (75KB):
http://distro.ibiblio.org/quirky/pet_packages-common/jwm2-562-w5c.pet


Posted on 1 Jan 2012, 17:19


Comments:

Posted on 1 Jan 2012, 20:11 by 01micko
reload
Actually, Iguleder brought it to our attention initially. I just experimented with it a bit.


Posted on 1 Jan 2012, 20:43 by DaveS
racy
will the wary package work for racy?


Posted on 2 Jan 2012, 7:11 by technosaurus
jwm reload
Simpler fix.
jwm -reload jwm -restart


Posted on 2 Jan 2012, 20:23 by BarryK
Wary and Racy
DaveS,
Yes, it is intended that all packages compiled for Wary will also work in Racy. In fact, the JWM PET should work in all puppies, which is why I put it in the 'common' repo.



Posted on 4 Jan 2012, 2:18 by scottman
jwm compile
I compiled the latest JWM hoping to test out the -reload option in Akita... Pretty much all the icons are messed up, showing black backgrounds and general mis-rendering... Do I need any special config option when I compile it?


Posted on 4 Jan 2012, 4:21 by pemasu
jwm compile, same here
In dpup squeeze the same thing. 01micko believed it might be due to too old pixman and maybe libpng. Maybe gtk version affects also, which is also old in dpup. JWM revision 512 is the latest without black squared boxes.
Rev 512 does not have -reload function yet. Too bad.


Posted on 4 Jan 2012, 4:35 by pemasu
jwm 562 test
Previously I tested by updating pixman from sid and the result was washed out icons in menu. Now I tested with pixman from wheezy and now icons in menu are ok. Possible side-effects....not sure yet.
pixman version in wheezy is libpixman-1-0_0.24.0-1_i386.deb

# jwm --version
JWM vsvn-562 by Joe Wingbermuehle



Posted on 4 Jan 2012, 7:04 by pemasu
no, jwm 562 failed still
It was just Aurora theme which accidentally looked ok. All the other themes (which I tested) had washed out colors.
Back to the starting point. I will leave this for awhile in dpup now. Back to the 505.


Posted on 4 Jan 2012, 8:27 by BarryK
Ok in Racy
JWM version 562 with -reload seems to work ok in Racy 5.2.2. Both Racy and Wary have pixman 0.22.2, which is pretty recent.

Hah hah, just as I was typing this, the JWM menu and tray went all washed-out!

So much for this new feature of JWM!

Will someone volunteer to tell Joe (the JWM developer)?



Posted on 4 Jan 2012, 14:20 by 01micko
no probs on Slacko
I just did 'jwm -v' to see what I was running!
562, I compiled it when it came out and have not had an issue.
Current version of pixman: 0.20.2
Joe is at 569 as of the last 24hrs


Posted on 4 Jan 2012, 19:20 by BarryK
JWM washed out on Racy
On Racy, the window, menu and tray controlled by JWM remained normal after a -reload operation for a little while, then all of a sudden became "washed out", but the really weird thing is, after a reboot it is still washed out.

Not just the icons, all the colours too.

I replaced /usr/bin/jwm with version 505, restarted X, and the icons are back to normal, but the colors are still wrong, as before. Hmmm, try a reboot... nup, the colours are still wrong. I had to reselect the "DeepBlueBold" JWM theme in the "Desktop" menu, then got the correct colours back.



Posted on 4 Jan 2012, 19:52 by BarryK
JWM bug reported
I have reported it:

http://sourceforge.net/tracker/?func=detail&aid=3469369&group_id=157836&atid=805416



Posted on 15 Jan 2012, 7:20 by 01micko
jwm-574
From the changelog:

2012-01-14 16:18 joewing

* [r574] /src/icon.h, /src/render.c: Change the way alpha
transparency is handled.


Maybe the icon issue is fixed? Still fine in Slacko.


Posted on 16 Jan 2012, 6:08 by pemasu
jwm-574 and dpup, looks good
jwm-574 and Barrys petget folder scripts fixes for jwm -reload in use. Flickering does not happen...and...not yet black squares or washed out colors. I have used new jwm severals hours and switched jwm theme several times. Should I believe...