Debugging Radeon video

I wrote yesterday about debugging NVIDIA video:
http://bkhome.org/blog2/?viewDetailed=00217

I am testing the new Xorg Wizard with different video cards, getting out any wrinkles. I had tested my "black tower" with SiS video card, and "white tower" with NVIDIA video. The latter works great, the SiS not so good.

Today I got another PC out of the garage. I will refer to this as my "high tower" as it is very high, a monster, not so good on my back to lug it around.

The high-tower has a 1.6GHz Pentium 4, 512MB RAM, and ATI RV100 QY (Radeon 7000/VE) video card.

I build Precise Puppy, burnt to a CD and booted up on the high-tower. It worked right-off, using the Xorg 'radeon' driver. There is nothing to debug.

Actually, this is an interesting PC as it has on-board NVIDIA video and a ATI video card. I defaulted to using the ATI card. I haven't yet tried to use the Wizard to see if the NVIDIA video will also work.

Anyway, the latest build of Precise Puppy is looking good, and I should be able to upload a beta of 5.6 in a day or two.


Posted on 6 May 2013, 18:26


Comments:

Posted on 6 May 2013, 19:44 by Sage
" very high, a monster"
Fit a cheap set of wheels! Ten-minute task. A quid a set in Poundland - they're crap, but it's not as if you're wheeling the beast about all day, every day. Wheels also enable you to get access to whatever lurks behind. Don't buy them from a builder's merchant/domestic DIY store - those are too expensive, too elaborate and unnecessary, probably got ball bearings, too?!


Posted on 6 May 2013, 20:09 by L 18 L
tools for monster
One of these https://www.google.com/search?q=sackkarre&client=seamonkey-a&rls=org.mozilla:pl:unofficial&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=SpuHUfyFKceV7AarzYGgAw&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1309&bih=888 should do it